Vision Thing

četvrtak, 27.09.2007.

Canon 40D ilti nova igračka nadomak savršenstva



Gotovo nemoguće mi je početi ovu recenziju skroz objektivno.

Zapravo najradije bi je počeo sa: ej ekipo, tu na blogu mi je žiro račun, za 3 dana mi je rođendan, razveselite me i pomozite da skupim lovu za Canon EOS 40 D.

I want my Emily!!!! (aka EOS 40 D- sadistico edition)

Hm…da, na prezentaciji smo dobili po jedan EOS 40 D, gigabajt karticu i par objektiva na izbor i naravno slobodu da fotkamo okolo s njim za vrijeme trajanja prezentacije.
Koliko smo bili oduševljeni aparatima, možda govori i činjenica da je svako svom aparatu već nakon samo pola sata dao i Ime.

OK, očito ništa od objektivno, realno trevezne recenzije na kakvu ste navikli čitati u ostalim medijima, pa po čemu je onda taj Canon EOS 40 D, toliko poseban, po čemu je bolji od recimo 350, 400 D , 30 D ili Sony ¬, Olympusovih SLR-ova ili čak Nikonovih uzdanica…

Dakle, nećemo se sada obazirati na onaj sexy „KLICK“, niti na kućište od magnezijski slitine, čak niti automatsko čišćenje senzora pri svakom gašenju/paljenju mije ništa pretjerano inovativno (iako je jako dobrodošlo).
Dobrodošla kozmetička novost je i sakrivenija bljeskalica koja sada čak i malo više iskače iz aparata kako se bljesak ne bi zasjenio objektivima, ali nemože doslovno zamijeniti Speedlight bljeskalicua, no dobra je ispomoć. Tu je i brzina od 6,5 frejmova u sekundi ili kako se hvale sa čak 75 JPEG-a u rafalnom modu.

Naravno 10.1 mega pixela koje hvata 22.2 x 14.8 mm CMOS senzor s kojim možete snimati u 3 stupnjeva JPEG kompresije ili 2 veličine RAW dokumenta i naravno u svim mogućim kombinacijama.
Na 10.1 MP RAW (.CR2; 14-bit ) ispada oko 12.4 MB, dok JPEG u najvećoj rezoluciji kreće sa težinom od 3.5 MB.

Auto focus se veže na 9-točaka TTL CMOS senzora i gotovo savršeno prepoznaje lice i oči kada izoštravate nečiji portret što je naročito impresivno čak i pro širokokutnim objektivima.
Vrlo dobar algoritam koji daje dojam gotovo umjetne inteligencije :D

OK, ajmo sada na temu zašto se zaljubiti u ovaj fotić!
ISO osjetljivost sa 100 do 1600 u postavkama je moguće nabrijati sve do 3200 ASA, a na 1600 ASA nisam primijetio ama baš nikakav šum.
Da to je impresivno!
I sada dame i gospodo zvijezda večeri: LIVE PREVIEW na 3“ displayu sa 7 nivoa svjetline!
Ako se pitate što je LIVE PREVIEW, e pa to je sitnica koja je do sada bila moguća samo na kompaktnim aparatima koji ne gledaju direktno kroz objektiv.
Odnosno na vašem displayu, ekranu vidite ono što vidi aparat. Oni koji profesionalno fotkaju modnu fotografiju, reportaže ili koncerte, klanjati će se ovoj opciji do poda.
A princip je naizgled jednostavan. Aparat podigne svoje ogledalo i omogući prikaz pogleda kroz objektiv direktno za vaš impresivno veliki display.

Dobra fora je i opcija GRID, tj, prikaz mreže na ekranu u formi zlatnog reza, idealno za stvoriti si kompoziciju i fenomenalno kod snimanja krajolika, kako biste bili sigurni u poravnati horizont. Naravno na samom ekranu možete pratiti propusnost svjetla, pa čak i upozorenje na detalje koji su pre exponirani, a osim pogleda , ekran može služiti i kako info ekran na kojemu će se ispisivati sve trenutno aktivne vrijednosti, kao što je to slučaj i na recimo EOS 400, ukoliko vam gornji info display nije dovoljan.


(neuspjeli pokušaj Zoolender BLUE STILL face with Maya & Nikolina)

I da skratim, fotkanje sa EOS 40 D, impresivan je gušt, njegovo mjerenje svijetla je fenomenalno, a mogućnosti očaravajuće.
Predviđena cijena za tijelo je oko 1300 Eura, ako ne računamo domaći PDV, marže, carine, pizdarije itd i rezime za kraj:

O B A V I J E S T !!!


ŽELI LI TKO KUPITI - H I T N O- Canon EOS 350 D !!!!

Ozbiljne ponude na mail sadisticoshy@zaprudje.com.

- Canon Eos 350D
8 mega pikselna zvjerčica kojom su počinjene slike na ovom blogu!
( sa ugrađenom bljeskalicom i rasponom od ISO 100 - 1600 ASA
-Objektiv 18-55mm
(idealan za MACRO fotografije kao i za portrete)
- 2 GB Compact Flash kartica
- Opako izdržljiva baterija 720 Ah (LI-ion)(može izdržati cijeli fotomaraton i još fotkati)
- Ultra brzi, orginalni punjač za baterije.
-Daljinski upravljać- infrered, bežični
neizbježan za vaše HDR-ove i panorame
-Stativ (aka tripod)
također neizbježan za vaše HDR-ove i panorame
-Pribor za čišćenje
(ako više nije kod mene, ne znači da ne mora biti voljen i pažen)
-A4 fotografija po izboru sa Vision Thing Bloga
( s obzirom da je fotografija potpisana, izgleda da je fotić samo dodatni poklon)
-Kompletan Priručnik na Hrvatskom I engleskom jeziku
-software za spajanje na PC i automatsko programiranje i okidanje pomoći računala

-DVD pun tutorijala
-Pusa – ukoliko niste nosioc XY kromosoma!!!

Ajmo ljudi hitno je, Imate priliku domoći se legendarnog aparata s kojim su snimljene sve ove fotografije na vašem omiljenom Photo blogu!!!.
Draga djeco, zamislite samo koliko zgodnih teta je taj aparat vidio i sada može biti samo vaš!!!

3 500 Kn

Aukcija počinje!


27.09.2007. u 12:53 • 21 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>



< rujan, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Pisanje tintom, pisanje svjetlom

Vision Thing fotografski blog, iza kojeg se krije Deyan Barić. Profesionalni i freelance fashion fotograf, dizajner, kolumnist i IT novinar, fotografski recenzent i vizualni astronaut koji hvata svijet u vlastite kadrove uz ovisnost o glazbi i umijetnosti! 
 
free webpage counters

Link me baby!


SPONZORČAD:









* * *






* * *








* * *


Conections









©OPYRIGHT NOTICE

 Sve, izložene fotografije, na ovom blogu, autorsko su djelo (iza kojeg stoje godine iskustva, i mnoštvo skupih i neuspjelih pokušaja i sati i sati rada) čiji sam vlasnik , isključivo ja, kao autor. Stoga su fotografije zaštićene po zakonu o autorskim pravima; masivnom bejzbol palicom i željeznim kapicama mojih Doc.Martens čizma. No ukoliko vam se pojedine slike svide i želite ih isprintane nakeljiti doma na zid, biti će mi drago, no ukoliko vas pri tome peče savjest, vas kao dobre i nadasve plemenite duše, moj žiro račun stoji vam na raspolaganju, a pošto su umjetnici uvijek bez para, i malo je puno :) Dakle: 2484008-3201948281 -Raiffeisen Bank Želite li neku sliku, kao ukras na svome zidu imati u punoj raskoši, razlučljivosti , u velikom formatu i na foto papiru jer baš mislite da će vam po feng-šuiu oplemeniti životni prostor, naručite ju preko mojeg mejla : sadisticoshy@dominionart.net ajsikju:9826871

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje - Nekomercijalno - Bez prerada.