Vision Thing

ponedjeljak, 26.07.2010.

352. Leonard Cohen - koncertna fotografija

I saw you this morning.
You were moving so fast.
Can’t seem to loosen my grip
On the past.
And I miss you so much.
There’s no one in sight.
And we’re still making love
In My Secret Life.

I smile when I’m angry.
I cheat and I lie.
I do what I have to do
To get by.
But I know what is wrong,
And I know what is right.
And I’d die for the truth
In My Secret Life.

by Leonard Cohen





Što reći poslije odličnog koncerta čovjeka, kojeg osim što je glazbenik kojeg cijenim već doslovno desetljećima, za mene uz Johny Cahsha i Nicka Cavea, nekako treći član, barem meni jedinstvene mračne rock institucije struje svijesti.

Dok barem jednog od te trojce više nikada neću imati priliku i više sam nego sretan što je u svojim poznijim godinama napokon na Hrvatsko tlo sletio jedan od najvećih kanadskih pjesnika.
Iako je svoju karijeru počeo kao pisac i pjesnik koji je shvatio da će mu se ploče bolje prodavati nego knjige. Pa stoga, danas daleke 1967 godine, tada 33- godišnji mladi gospodin iz Montreala izdaje svoju prvu ploču jednostavnog naziva Songs Of Leonard Cohen.





Njegovom hipnotičkom glasu i uz mix ironije i sarkazma zapakiranog u psihologiju međuljudskih odnosa i ljudskih strasti uz dozu distopijskih predviđanja i zrnca nade…nemoguće je odoljeti.

Ukoliko ste imali sreće i prisustvovali ovom koncertu i bar se na trenutak ugodno naježili uz Cohenov glas i textove iz pjesama poput The Future, Everybody Knows, In My Secret Life, maestralne izvedbe pjesme Partizan ili na pre-predobrom dobrom bisu uz First We Take Manhattan i Famous Blue Raincoat… onda dobro znate o čemu govorim.

Koliko već dugo snimam koncerte, moram priznati na se ne sjećam tako dobro ozvučenja, iako bi poželio da su monitori sa strane bili bar malo veći :)

I da vas ne davim previše, na kraju moram ipak izreći i klasičnu patetičnu želju, jer iskreno se nadam da ovo nije i posljednji put da u Zagrebu vidio gospodina Cohena. Pa iako, poput njega nisam nosio kapu, ipak bi je rado skinuo pred njim.



They sentenced me to twenty years of boredom
For trying to change the system from within
I'm coming now, I'm coming to reward them
First we take Manhattan, then we take Berlin

I'm guided by a signal in the heavens
I'm guided by this birthmark on my skin
I'm guided by the beauty of our weapons
First we take Manhattan, then we take Berlin

by Leonard Cohen



26.07.2010. u 03:15 • 10 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>



< srpanj, 2010 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Pisanje tintom, pisanje svjetlom

Vision Thing fotografski blog, iza kojeg se krije Deyan Barić. Profesionalni i freelance fashion fotograf, dizajner, kolumnist i IT novinar, fotografski recenzent i vizualni astronaut koji hvata svijet u vlastite kadrove uz ovisnost o glazbi i umijetnosti! 
 
free webpage counters

Link me baby!


SPONZORČAD:









* * *






* * *








* * *


Conections









©OPYRIGHT NOTICE

 Sve, izložene fotografije, na ovom blogu, autorsko su djelo (iza kojeg stoje godine iskustva, i mnoštvo skupih i neuspjelih pokušaja i sati i sati rada) čiji sam vlasnik , isključivo ja, kao autor. Stoga su fotografije zaštićene po zakonu o autorskim pravima; masivnom bejzbol palicom i željeznim kapicama mojih Doc.Martens čizma. No ukoliko vam se pojedine slike svide i želite ih isprintane nakeljiti doma na zid, biti će mi drago, no ukoliko vas pri tome peče savjest, vas kao dobre i nadasve plemenite duše, moj žiro račun stoji vam na raspolaganju, a pošto su umjetnici uvijek bez para, i malo je puno :) Dakle: 2484008-3201948281 -Raiffeisen Bank Želite li neku sliku, kao ukras na svome zidu imati u punoj raskoši, razlučljivosti , u velikom formatu i na foto papiru jer baš mislite da će vam po feng-šuiu oplemeniti životni prostor, naručite ju preko mojeg mejla : sadisticoshy@dominionart.net ajsikju:9826871

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje - Nekomercijalno - Bez prerada.