Vision Thing

utorak, 31.01.2012.

Odabrani najbolji u 2011.- 1. dio

U izboru za najzanimljivije malene kompakte koji su svjetlo dana ugledali u 2011. godini našla su nam se tri malena digitalca prigodno eminentnih brendova.


LQ Kompakti:

1.Canon IXUS 230 HS

2. Olympus vr310

3. Nikon Coolpix S8000


Problem sa, malo skupljim kompaktnim digitalacima je doslovno u uniformiranoj kvaliteti. Pošto danas svaki od tih malenih digitalca posjeduje nedvojbeno impresivne značajke i mogućnosti teško je zapravo odlučiti koji je uistinu najbolji.
Niti Nikonu, ali niti Olympusu koji se doslovno posvetio skromnijem potrošačkom segmentu, nije problem predstaviti se pojedinim modelima u najboljem svjetlu.

Međutim, pošto je kod malih džepnih digitalca ipak presudno važan sustav automatike, canonova luksuzna IXUS serija doslovno je bez presedana.
Osim jednostavnosti upotrebe, Canon IXUS 230 HS krasi uz CMOS senzor i jedinstveni DIGIC IV procesor, koji je uz kvalitetan objektiv eto, dobitna kombinacija.
Valja spomenuti da DIGIC IV procesor možete pronaći u profesionalnoj Canonovoj DSLR EOS seriji,a jedna od najdojmljivijih karakteristika mu je velika tolerancija na šum i pri velikim ISO vrijednostima.
A druge strane odlične i oštre fotografije.

Mogućnost snimanja 1080p HD videa dodatni je bonus da proglasimo pobjednikom LQ kompaktnih fotoaparata:

Canon IXUS 230 HS





Među visokokvalitetnim kompaktnim digitalacima, stvari nisu toliko jednostavne, naročito ukoliko pogledamo nominirane:



HQ Kompakti

1. Canon G12

2. Olympus XZ-1

3. Fuji X100


Po mogućnostima i karakteristikama Canonov G12 odmah bi mogao odnijeti superiornu pobjedu, pa iako mu je ove godine svijetlo dana ugledao i moćniji nasljednik.

Fuji, nažalost više nećemo gledati među DSLR-ovima kojima smo se prije divili, ali Fuji X100 privukao je našu potpunu pozornost svojim stilom i dizajnom.
Čak smo i zaboravili da se zapravo radi o kompaktu i to sa doista velikom cijenom i ne tako velikim mogućnostima. Ali šarm je šarm.
Već vam je onda dakle jasno da je pobjednik u ovoj grupi, sasvim neočekivani Olympus XZ-1. fotoaparat koji možemo opisati kao pravo iznenađenje 2011.

Olympus je doslovno poznatiji po upornom i nezasitnom štancanju novih modela nego po kvaliteti koja je u zadnjih par godina opadala do sramotnih rezultata.
Olympus XZ-1 doslovno je iskupljenje koje svojom kvalitetom ali i svježinom upravljanja daje novu nadu u ovog posrnulog japanskog diva.
Sa XZ je pravi užitak snimati i preporučili bi ga svim entuzijastičnim fotografima koji žele moćan aparat, dobrih svjetlosnih mogućnosti, bez gnjavaže sa mijenjanjem objektiva.
Prsten za podešavanje koji se nalazi oko objektiva dodatni je bonus, baš kao i elektronika koja pogoni ovog ljepotana, a svjetlosne vrijednosti objektiva mogu se pohvaliti F/1.8 otvorom blende.
Nije niti čudno da su poslije izlaska XZ1 i Olympusovi PEN aparati napokon počeli ostvarivati očekivanu kvalitetu.






31.01.2012. u 10:12 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>



< siječanj, 2012 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Pisanje tintom, pisanje svjetlom

Vision Thing fotografski blog, iza kojeg se krije Deyan Barić. Profesionalni i freelance fashion fotograf, dizajner, kolumnist i IT novinar, fotografski recenzent i vizualni astronaut koji hvata svijet u vlastite kadrove uz ovisnost o glazbi i umijetnosti! 
 
free webpage counters

Link me baby!


SPONZORČAD:









* * *






* * *








* * *


Conections









©OPYRIGHT NOTICE

 Sve, izložene fotografije, na ovom blogu, autorsko su djelo (iza kojeg stoje godine iskustva, i mnoštvo skupih i neuspjelih pokušaja i sati i sati rada) čiji sam vlasnik , isključivo ja, kao autor. Stoga su fotografije zaštićene po zakonu o autorskim pravima; masivnom bejzbol palicom i željeznim kapicama mojih Doc.Martens čizma. No ukoliko vam se pojedine slike svide i želite ih isprintane nakeljiti doma na zid, biti će mi drago, no ukoliko vas pri tome peče savjest, vas kao dobre i nadasve plemenite duše, moj žiro račun stoji vam na raspolaganju, a pošto su umjetnici uvijek bez para, i malo je puno :) Dakle: 2484008-3201948281 -Raiffeisen Bank Želite li neku sliku, kao ukras na svome zidu imati u punoj raskoši, razlučljivosti , u velikom formatu i na foto papiru jer baš mislite da će vam po feng-šuiu oplemeniti životni prostor, naručite ju preko mojeg mejla : sadisticoshy@dominionart.net ajsikju:9826871

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje - Nekomercijalno - Bez prerada.